Click on button to show the map.

Η cavino ιδρύθηκε το 1958 στο Αίγιο από τους Κωνσταντίνο Αναστασίου και Ιωάννη Δούσκα. Αρχικά ως οινοποιείο αλλά πολύ σύντομα και ως αποσταγματοποιείο.

Το Αίγιο, η πόλη που γεννήθηκε το όραμα της δημιουργίας μιας σύγχρονης οινοποιίας – αποσταγματοποιίας, βρίσκεται σ’ ένα μοναδικό αμπελουργικό τοπίο. Οι πλαγιές Αιγιαλείας, συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο το βουνό και τη θάλασσα, διαμορφώνοντας ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα.

Η Cavino αξιοποιεί κατά κύριο λόγο τις αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιών, όπως ο Ροδίτης, το Λαγόρθι, ο Σιδερίτης, το Αγιωργίτικο, το Μαύρο Καλαβρυτινό και φυσικά η ξακουστή Μαυροδάφνη. Ωστόσο καλλιεργούνται με μεγάλη επιτυχία και διεθνείς ποικιλίες, όπως το Sauvignon Blanc, το Chardonnay, το Riesling, το Merlot, το Syrah και το Cabernet Sauvignon.

Σήμερα η Cavino εξάγει περισσότερο από 75% της παραγωγής της σε κρασί και ούζο. Η εταιρεία παρακολουθώντας από κοντά τις τεχνολογικές εξελίξεις πραγματοποίησε τα τελευταία 10 χρόνια σημαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού του παραγωγικού εξοπλισμού και των εμφιαλωτικών γραμμών και αύξησε σημαντικά τους κλιματιζόμενους αποθηκευτικούς της χώρους.

Έτσι σήμερα διαθέτει 2 γραμμές παραγωγής οίνων και άλλες 2 εμφιάλωσης οινοπνευματωδών ποτών (ούζο, τσίπουρο, brandy), υπερσύγχρονο εξοπλισμό παραλαβής και επεξεργασίας  σταφυλιών , καθώς και κλιματιζόμενους αποθηκευτικούς χώρους 5.000 τμ.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με IFS Higher Level και BRC, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλό ποιοτικό της επίπεδο.

Το 1999 οι βασικοί μέτοχοι, Γιάννης και Θεόδωρος Αναστασίου, έκαναν πράξη ένα εξίσου σημαντικό όραμα: τη δημιουργία ενός κτήματος που παράγει κρασιά πολύ υψηλού ποιοτικού επιπέδου και παγκόσμιας κλάσης.

Έτσι γεννήθηκε το Κτήμα  Μέγα Σπήλαιο με έναν αμπελώνα 100 στρεμμάτων που σύντομα έδωσε στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού μοναδικά κρασιά υψηλής ποιότητας από τον αμπελώνα του Μοναστηριού του Μεγάλου Σπηλαίου (Grand Cave).

Ο αμπελώνας βρίσκεται σε ένα μοναδικό terroir της αμπελουργικής περιοχής της Αιγιάλειας, στα 800 μέτρα υψόμετρο πάνω από τη θάλασσα, μέσα στο φαράγγι των Καλαβρύτων.

H Cavino, τοποθετώντας τον πήχη της ποιότητας και της συνέπειας πολύ ψηλά, αποδεικνύει καθημερινά ότι δικαίως κατέχει ηγετική θέση στον οινοποιητικό κλάδο.

Οι εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, το οινολογικο – αμπελουργικό team υψηλών αξιώσεων, το έμπειρο προσωπικό της παραγωγής, οι άρτιες υποδομές logistics, καθώς και το ισχυρό τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ, επιτρέπουν στην Cavinoνα κοιτάζει με εμπιστοσύνη και σιγουριά το μέλλον, σε απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων.

Η Cavino βραβεύτηκε το 2018 και το 2019 από τον θεσμό «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ», ανάμεσα σε εταιρείες όπως η Aegean Airlines, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η ΙΚΕΑ, ως η κορυφαία επιχείρηση στον κλάδο της Οινοποιίας

Τα τελευταία 10 χρόνια η Cavino έχει συλλέξει πάνω από 70 χρυσά και ασημένια βραβεία, καθώς επίσης και μεγάλες διακρίσεις σε διεθνείς οινολογικούς διαγωνισμούς.

Το οινολογικό και αμπελουργικό team με συνεχείς πειραματισμούς πάνω σε ποικιλίες, οινοποιήσεις, παλαιώσεις κλπ. δίνει συνεχώς νέα ώθηση στην εταιρεία και σχεδιάζει το οινικό της μέλλον.

Βασικός μας στόχος και όραμα είναι η ανάδειξη του Ελληνικού αμπελώνα, και ιδιαίτερα του αμπελώνα της Αιγιάλειας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και η προσήλωση μας στην παραγωγή ποιοτικών οίνων.

Στην Cavino παράγουμε κρασιά που διανέμονται στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, κρασιά που βραβεύονται σε διεθνείς διαγωνισμούς από καταξιωμένους οινοκριτικούς και γευσιγνώστες.

 

Το ταξίδι συνεχίζεται …